11. ARAPÇA YARIŞMALARI BAŞLIYOR

21.03.2024 367

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen danışmanlığını Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği ve Akdemistanbul Dil Eğitim Kurumları’nın yaptığı Arapça Yarışmaları için başvurular başladı.

 

Başvuruları 24 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek olan 11. Arapça Yarışmalarında İmam Hatip Liseleri Arapça Bilgi, Arapça Şiir Okuma ve Arapça Hat / Kaligrafi kategorilerinde yarışırken; İmam Hatip Ortaokulları arası Arapça Yarışmaları Arapça Şiir Okuma ve Arapça Çocuk Şarkıları kategorilerinde düzenlenecek.

 

Farklı üniversitelerden birçok Arap dili uzmanı akademisyenin desteği ile yapılacak yarışmalarda öğrenciler Arap edebiyatının önde gelen şairlerinin eserlerini ezberleyerek yarışmaya katılacaklar. 1720 İmam Hatip Lisesi ile 3536 İmam Hatip Ortaokulu, 20 Uluslararası İmam Hatip Lisesinden on binlerce öğrencinin kıyasıya yarışacağı yarışmalarda Arapçanın kalbi bütün Türkiye’de atacak.11. Arapça Yarışmalarında bilgi yarışmaları kategorisi online ortamda 26 Nisan 2024 tarihinde yapılacak. Türkiye genelinden 10 ayrı bölgeden birincilerin belirleneceği yarışmaların sonucunda Türkiye yarı finalleri ve finalleri yüz yüze olarak 25 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. 

 

Arapça etkinlik yarışmalarında ise bu yıl farklı bir uygulama yapılıyor. Öğrenciler ilk etapta Arapça Şiir ve Arapça Çocuk Şarkıları dalında videolarını çekerek 24 Mart tarihine kadar sisteme yükleyerek yarışmaya başvuracaklar. Videoların üzerinden yapılan seçim sonrasında her ilde 8 okul yüz yüze olarak 28 Nisan 2024 tarihine kadar il yarışmalarını tamamlayacak. Bölge yarışmaları da video üzerinden gerçekleştirilecek. 

 

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğlencileri Arapça yarışmaları kapsamında Arapça Hat ve Kaligrafi dalında da serbest eser katılımı ile 3 Mayıs 2024 tarihine kadar eserlerini Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne göndererek yarışmalara katılabilecek. 

 

Türkiye ve dünya genelinde yaşanan pandemi ve akabinde de “asrın felaketi” sebebi ile 3 yıldır yapılamayan İmam Hatip Okulları arasındaki 11. Arapça Yarışmaların Türkiye finali ve ödül töreni Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün uhdesinde 25 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak.

İLETİŞİM

Adres:
Tandoğan Mah. Sedef Sok. No4 Battalgazi / MALATYA Ulaşım Tandoğan Göztepe Minibüsü, Çöşnük Otobüsü, Trambüs Çöşnük Durağı, Altıntaç Düğün Salonu Durağı Merkez Gelinciktepe Otobüsü


Telefon
(422) 311 0975


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın