17.12.2012 2449

1983 yılında Yıldıztepe Mahallesinde eğitim-öğretime başlayan Kanuni ortaokulu ve Tandoğan Mahallesinde 1977 yılında eğitim-öğretime başlayan Hacı İbrahim Işık Ortaokullarının dönüştürülmesi kapsamında bu iki kurum kapatılarak 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı 2.dönemde Tandoğan Mahallesi Sedef Sokak No:4 adresinde Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu olarak eğitim öğretime başlamıştır. 2015 Eylül ayında ise Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu kapatılarak öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte okulumuza aktarılmıştır. Son olarak 22 Temmuz 2016 tarihli valilik oluruyla Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu olmuştur.

Okulumuz 2016 2017 eğitim öğretim yılından itibaren aynı zamanda Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi'de yürütmektedir. Bu kapsamda ilçemiz Tandoğan Mahallesi Ilıcak Kuran Kursu ve Necati Gök Kuran Kursu ile de projeyi yürütmektedir. Her yıl onlarca hafız yetiştiren kurumumuz bu konuda ilimizin örnek okulları arasında yer almaktadır.

Tandoğan Mah. Sedef Sok. No4 Battalgazi / MALATYA Ulaşım Tandoğan Göztepe Minibüsü, Çöşnük Otobüsü, Trambüs Çöşnük Durağı, Altıntaç Düğün Salonu Durağı Merkez Gelinciktepe Otobüsü